Közösség

Győri Waldorf Egyesület

A Győri Waldorf Egyesület a Forrás Waldorf Iskola fenntartója. Feladata az iskola jogi létezésének garanciája, az operatív működésének biztosítása, stabilitásának és fejlődési lehetőségeinek kiaknázása. Az egyesület tagjai és vezetősége az iskolába járó gyermekek szülei közül kerülnek ki.

FORSZ

A FORSZ – vagyis a Forrás Szülők Közössége – az a szervezeti egység, amely a fenntartói lét részét képező karbantartási és felújítási munkálatokat megszervezi, valamint a pedagógusokkal karöltve a  Waldorf szellemiséget is igyekszik becsempészni a mindennapokba. Annak érdekében, hogy ez a vállalt fenntartói feladat inkább az öröm, mintsem egy újabb kötelesség forrása legyen, munkacsoportok alakultak, melyek segítségével minden szülő ki tudja választani a személyiségéhez és/vagy szakértelméhez legjobban passzoló tevékenységi kört.

"A fizikai világot csak akkor érthetjük meg igazán, ha megismerjük a lelki és szellemi alapjait, mint ahogy egy fénykép is csak akkor válik érthetővé és elevenné, ha a lefényképezett személlyel olyan kapcsolatba jutunk, hogy lelkét is megismerjük."
- Rudolf Steiner
Scroll to top